NavMenu

Prvi korak ka izgradnji novog stadiona Karađorđe u Novom Sadu - Rekonstrukcija skuplja od gradnje

Izvor: eKapija Sreda, 18.09.2019. 08:57
Komentari
Podeli
Izgled novog sadiona prema postojećem idejnom projektu (Foto: FK Vojvodina)Izgled novog sadiona prema postojećem idejnom projektu
Odbornici Skupštine Novog Sada usvojili su odluku kojom se pristupa izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije na lokalitetu stadiona Karađorđe sa neposrednim okruženjem.

Ovo je prvi korak ka donošenju urbanističkih dokumenata, kojima će se regulisati izgradnja budućeg stadiona Karađorđe na mestu sadašnjeg. U dokumentu koji se našao pred odbornicima ima nekoliko detalja - definisano je da se stadion gradi na istom mestu na kojem se nalazi i sadašnji, navodi se da bi rekonstrukcija bila skuplja od izgradnje novog, ali ne stoje procene o tome koliko bi mogla da košta rekonstrukcija, odnosno izgradnja novog objekta.

Novi stadion neće imati atletsku stazu, s obzirom na to da se planira izgradnja Atletskog centra na Jugovićevu, pa će budući Karađorđe biti manjeg gabarita od postojećeg i biće namenjen isključivo fudbalu. Ipak, kapacitet mesta će se povećati, pa će ih biti od 16.800 do 19.000.

Na krovu je planirano postavljanje solarnih panela, korišćenje geotermalne energije, smanjenje reflektorskog osvetljenja terena u odnosu na postojeći stadion, "što sve govori u prilog kvaliteta i potrebe gradnje novog stadiona". Osnovna namena mora da bude javna sa pratećim poslovnim ili komercijalnim sadržajima, u funkciji sportskog objekta, piše 021.rs.

Podsetimo, čelnici FK Vojvodina najavili su da će se u Novom Sadu graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 mil EUR, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat, najavljeno je krajem juna.

Idejni projekat za izgradnju stadiona Karađorđe već postoji, rekli su iz uprave kluba, a u posebnoj vesti pogledajte kako je predviđeno da izgleda novi stadion u Novom Sadu.

Tenderi će, prema najavama početi na jesen, odnosno krajem septembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.