NavMenu

"Cisco" preuzima kompaniju "Tandberg" za 3 mlrd USD - bolji razvoj video komunikacija u budućnosti

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2009. 14:45
Komentari
Podeli

Kompanija "Cisco" objavila je u 2. septembra 2009. godine da je dala ponudu za preuzimanje firme "Tandberg" (sa sedištima u Oslu u Norveškoj i Njujorku), jednog od globalnih lidera u video komunikacijama, uključujući širok spektar prvoklasnih video-uređaja i rešenja za mrežnu infrastrukturu, uz interoperabilnost među kompanijama i vendorima, saopšteno je iz kompanije "Cisco".

Tim predloženim preuzimanjem, "Cisco" će u segmentu kolaboracije ponuditi više rešenja za veći broj klijenata, sa namerom da ova tehnologija bude masovnije prisutna u svetu, stoji u saopštenju.

Prema odredbama dogovora, "Cisco" će ponuditi kupovinu akcija "Tandberga" u vrednosti od 153,5 norveških kruna po akciji, a ukupne vrednosti oko 3 mlrd USD, što je jednoglasno predložio "Tandbergov" odbor direktora.

Preuzimanje bi trebalo da bude okončano tokom prve polovine sledeće godine. Očekivanja kompanije "Cisco" su da će akvizicija doprineti porastu vrednosti kompanije 2011. godine.

"Cisco" će u svoju vrhunsku kolaboracionu arhitekturu integrisati "Tandbergove" video uređaje i rešenja za mrežne infrastrukture, čime će porasti interoperabilnost među kompanijama i vendorima – od upotrebe sa radnog mesta do TelePresence uređaja sa više ekrana. Ova rešenja koristiće klijentima kompanije "Cisco", ali će doprineti i većem interesovanju za video kolaboraciju globalno.

Tagovi:
Tandberg
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.