NavMenu

Uskoro rekonstrukcija glavnog vodovoda u Paraćinu - Zamena cevovoda dugog 9,7 km vredna 1,6 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 19.06.2019. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)
U okviru realizacije "Programa unapređenja vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji", u Paraćinu bi uskoro trebalo da počne rekonkstrukcija glavnog vodovoda. Vrednost projekta je 1,6 mil EUR, a sredstva su obezbeđena uz podršku Vlade Nemačke i EU, a posredstvom tamošnje Razvojne banke KfW, kaže za eKapiju Nebojša Simić, direktor JP Vodovod.

- Zamena 9,7 km glavnog cevovoda, od izvorišta-kaptaže u selu Izvor, do rezervoara na Karađorđevom brdu jedna je od većih investicija. Tender je prošao, čeka se saglasnost Ministarstva građevine i KfW banke i očekujemo da radovi krenu za dva, dva i po meseca - objašnjava direktor JP Vodovod Nebojša Simić.

Zamenom najvećeg dela dotrajalog cevovoda, starog više od pola veka, Paraćinci će dobiti veću količinu vode u mreži jer će biti eliminisani gubici i izbegnuti kvarovi.

Rok za završetak radova je 18 meseci.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.