NavMenu

Priznanja za kompaniju Neofyton iz Novog Sada

Izvor: eKapija Utorak, 28.05.2019. 09:27
Komentari
Podeli
Mašina ENGEL e-mac 440/180 (Foto: Dragana Obradović)Mašina ENGEL e-mac 440/180
Na 63. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji je održan od 21. do 24. maja u Beogradu, kompanija Neofyton iz Novog Sada dobila je Grand Prix nagradu "Korak u budućnost" za najuspešniji eksponat, za mašinu za brizganje plastike "ENGEL e-mac 440/180".

- Dobili smo Grand Prix Beogradskoj sajma i jako smo ponosni na to. Ovo je prestižna nagrada za nas, jer na Sajmu tehnike izlažemo već 20 godina. Na našem štandu kupcima iz Srbije i regiona kao i najširoj javnosti, predstavili smo mašine vrhunskih performansi i to je žiri sajma tehnike prepoznao i nagradio - rekao je za eKapiju Dušan Bunović, marketing menadžer u kompaniji Neofyton.

Kako je istakao, kompanija Neofyton već 27 godina uspešno posluje i zastupnik je najvećih svetskih proizvođača mašina i opreme za brizganje plastike.

- Na ovogodišnjem sajmu posetili su nas poslovni partneri iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, ali i iz Turske, Nemačke i Italije, a to mnogo govori o uspešnosti naše saradnje, ali i poverenju i poslovnoj pozudanosti naše kompanije. Izbor mašina koje mi nudimo svojim klijentima zaista je veliki, a ono što je važno napomenuti jeste i činjenica da se mi konstantno prilagođavamo kupcu i njegovim potrebama. Naše mašine su ekonomične, sa uštedom električne energije do 70% u odnosu na konkurente, brze i pouzdane, a jako se vodi računa i o ekologiji i zaštiti životne sredine. Korišćenjem ENGEL mašina, vreme povrata investicije je znatno skraćeno, pogotovo u odnosu na kineske dobavljače, pa stoga predstavljaju najlogičniji izbor kod novih investicionih ulaganja - ističe Bunović.

Mašina Engel e-victory 170/80 (Foto: Dragana Obradović)Mašina Engel e-victory 170/80
Osim nagrađene mašine na štanda kompanije Neofyton, na Sajmu tehnike i tehnoloških dostignuća predstavljene su i druge mašine i oprema.

- Predstavili smo Engelovu mašinu za brizganje plastike e-victory 170/80 integrisanu sa Engel robotom Viper 12 za potpunu automatizaciju proizvodnje, na kojoj su se proizvodile baze za igle za špriceve od 1ml. Za potencijalnog kupca, pogotovo u medicinskom segmentu, ova proizvodna celina predstavlja idealno kompletno rešenje iz jednog izvora - ističe naš sagovornik.

Reciklaža i prateći program u industriji plastike

Italijanski proizvođač mlinova TRIA, proizvodi mlinove za mlevenje i reciklažu plastike. TRIA Mlin JM-3200 za visoko kvalitetno mlevenje plastičnog odpada, doprinosi smanjenju troškova u proizvodnji i smanjenju otpada u životnoj sredini.

- Predstavili smo i industrijski čiler model ADX-EVO 60, italijanskog proizvodjača Eurochiller, jedne od vodećih svetskih proizvođača rashladnih industrijskih sistema. Pored toga, predstavili smo i gravimetriski dozator aditiva za preradu plastike, italijanskog proizvođača PIOVAN - Quantum 12. Kao poseban kuriozitet, na 63. međunarodnom sajmu Tehnike predstavili smo po prvi put sisteme za proizvodnju PET pretformi, za izradu PET boca, kao i kompletnih linija za punjenje i pakovanje vode i napitaka - novog partnera kompanija Neofyton, kompaniju SIPA iz Italije - kaže sagovornik eKapije.

Ciljevi u narednom periodu

- Cilj nam je da još više osnažimo naše prisustvo u zemlji i regionu. Mi jesmo distributeri najznačajnijih stranih kompanija, ali je jednako važno istaći, da našim kupcima obezbeđujemo kompletan konsalting i projektovanje sistema za preradu plastike. Naš primarni cilj jeste, da u svakom momentu isporučujemo najviše standarde usluga i najkvalitetniju opremu i servis iz jednog izvora. Upravo je integracija procesa (prodaja, konsalting, isporuka i puštanje opreme u rad, servis i obuka), kao i partnerstvo sa našim kupcima, osnovna okosnica našeg poslovanja i razvoja.

Priznanje za mašinu ENGEL e-mac 440/180 (Foto: Dragana Obradović)Priznanje za mašinu ENGEL e-mac 440/180
Osim priznanja na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, Neofyton je i jedan od dobitnika Prestižne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", koju dodeljuje Privredna komora Srbije:

- Naime, mi smo veliki pobornici programa dualnog obrazovanja u industriji plastike i dobili smo priznanje za projekat koji smo pokrenuli 2018. godine. Donirali smo opremu Laboratoriji za polimere Fakulteta tehničkih nauka. Pomenutu donaciju koristiće i studenti Tehnološkog Fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a značajno je naglasiti da ćemo ostati u trajnoj vezi za oba fakulteta, jer ćemo u periodu od tri do četiri godine kompletno zameniti postojeću opremu u laboratoriji, novijom i modernijom. Jako nam je stalo da studenti uče na najmodernijoj opremi, a naši kupci će u budućnosti moći da zaposle diplomce sa obe katedre, i time želimo da zaokružimo ovu priču na najlepši način - kaže sagovornik eKapije.


U saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Austrije, kompanija Neofyton je u 2019. pokrenula inicijativu za sličan program namenjen srednjim školama.

- Sada čekamo prve rezultate. U saradnji sa našim partnerima PKS i Austria Advantage, inicirali smo radne sastanke sa vodećim predstavnicima industrije plastike i obrazovnih institucija. Nadamo se da će do kraja ove, a najkasnije početkom 2020. godine zaživeti program dualnog obrazovanja u industriji plastike na srednjoškolskom nivou. Neofyton planira da kupi dve mašine koje će biti trajno izložene u našoj kompaniji u Novom Sadu i na kojima će srednjoškolci obavljati stručnu praksu - kaže Dušan Bunović za eKapiju.

D. O.

VIŠE TEKSTOVA SA SAJMA TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA MOŽETE VIDETI OVDE.


Fotogalerija
Neofyton na Sajmu tehnike i tehničkih dostignnuća
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.