NavMenu

Radovi na Trgu republike biće gotovi do 1. septembra - Uskoro počinje uređenje fasada u centru Beograda i Zemuna

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.04.2019. 09:37
Komentari
Podeli
(Trg republike pre rekonstrukcije) Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa glavnim urbanistom Markom Stojčićem i gradskim odbornicima, obišao je radnike angažovane na obnovi Trga republike, gde je u toku druga faza rekonstrukcije.

- Na taj način radovi su ubrzani i prema planu treba da budu završeni do 1. septembra, kada će i biti pušten u saobraćaj potpuno rekonstruisan i uređen ovaj gradski trg. On će izgledati onako kako zaslužuje Beograd kao prestonica. Deo će biti popločan, imaće dvadeset novih stabala, oko 350 kvadratnih metara zelenih površina i biće pravi centralni trg - istakao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Saobraćaj ostaje na ovom trgu, ali će biti postavljena kocka umesto asfalta, pa će ovo biti "zona mirujućeg saobraćaja", dodao je Vesić.

- Mnogo je urađeno na širenju pešačke zone, pa je tako završen Obilićev venac, a do 1. septembra završiće se i Topličin venac. Urađen je i Kosančićev venac, a čeka nas i uređenje Vasine i Studentskog trga. Tako će se zaokružiti centralni deo, a Beograd će kao i sve velike metropole dobiti pešačku zonu - naglasio je Vesić. Zamenik gradonačelnika je najavio i da ovih dana počinje uređenje devedeset fasada u centru Beograda i centru Zemuna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.