NavMenu

Na Univerzijadi pojedeno 105 km kifli!

Izvor: eKapija Petak, 17.07.2009. 16:23
Komentari
Podeli

Juče (16.7.2009.) je u Expo Centru na Novom Beogradu održana konferencija za novinare povodom uspešno organizovane ishrane sportista na skoro završenoj Univerzijadi 2009. Na tenderu za isporuku hrane pobedio je konzorcijum koga su činili Belexpocentar/Hotel Holiday Inn, Delaero commerce i Beogradska pekarska industrija. Tim povodom, zvanicama i novinarima su se obratili Predsednik organizacionog komiteta Univerzijade I potpredsednik Vlade Srbije, Božidar Đelić, kao i predstavnici kompanija koje su isporučivale hranu.

Između ostalog, Đelić je ukazao na inventivnost organizatora Univerzijade, koji su uspeli da dobiju posebnu dozvolu od FITSU-a, da umesto najviše 100 m razdaljine od mesta stanovanja sportista koliko je bilo propisano, prostor u kome će se hraniti bude na 400 metara u šatlu. On je takođe naglasio da se Srbija u organizaciji Univerzijade 2009 pokazala kao jako dobar partner, te da jedino dobrom organizacijom važnih događaja može da u budućnosti privuče mnogo više turista.

Dejan Starčević, direktor Expo Centra XXI je istakao da je za potrebe Univerzijade uvedena potpuno nova funkcija Expo Centra, i da ni jedan Expo iz ovog svetskog lanca ni u jednom slučaju do sada nije bio tako velika "hranionica" mladih ljudi. Takođe, Starčević je najavio da će od septembra meseca Holiday Inn i Expo Centar imati nov nastup da će na našem tržištu, što, za sada, ostaje tajna.

U ime „DelAero Commerce“, koji je obezbeđivao ručak i večeru za sportiste na Univerzijadi , prisutnima se obratila Miroslava Stupar, direktorka ove firme. Ona je rekla da je tim od 200 ljudi učestvovao u aktivnostima pre, za vreme i posle Univerzijade. Kao duhovite zanimljivosti, Stupar je izdvojila da je za vreme ovog događaja pojedeno šargarepe ukupne dužine preko 200 km, a da je svaki učesnik u proseku pojeo 15 m kifli, što u zbiru čini 105 km ove namirnice. Ona se, između ostalog, zahvalila na odličnoj saradnji Centru za ispitivanje namirnica, Vojno medicinskoj akademiji, MUP-u, partnerima iz "Delta Maxi"-a, „Klasu“ kao i proizvodnoj jedinici „DelAero Commerce“ u Vršcu.

Thomas Pavlović, direktor „Holiday Inn“ , zatvario je ovu konferenciju simboličnim gašenjem vatre, improvizovane u sali Expo Centra. Tada je prisutne obavestio da je hotel iz ovog lanca u Britaniji proglašen za zvanični hotel Olimpijade 2012. u Londonu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.