Izvor: eKapija | Utorak, 19.03.2019.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Beogradu postavljena još 202 reciklažna kontejnera i 7 zvona za odlaganje staklene ambalaže - U planu nabavka mašine za mlevenje stakla

Ilustracija (Foto: dogi/shutterstock.com)
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić povodom Svetskog dana reciklaže obišao je novopostavljene podzemne reciklažne kontejnere u Ulici 16. oktobra u Mirijevu, i podsetio da su do sada puštena u rad ukupno 202 reciklažna kontejnera i sedam zvona za odlaganje staklene ambalaže.

Vesić je podsetio da se na ovoj lokaciji u Mirijevu nalazi jedno od 59 reciklažnih ostrva, a da je prošle godine postavljeno 198 reciklažnih kontejnera, preneo je portal Beoinfo.

– U Beogradu trenutno imamo ukupno četiri stotine reciklažnih kontejnera. Oni se postavljaju na mesta nekadašnjih podzemnih kontejnera, koji su se pokazali kao veoma loši. Većina njih je propalo, a firma koja ih je održavala otišla je u stečaj. Zato smo doneli odluku da ih zamenimo reciklažnim kontejnerima – rekao je Vesić.

On je naveo da se zvona za odlaganje stakla postavljaju se tamo gde ima dosta lokala i ugostiteljskih objekata. Cilj je da polako uvodimo građane u separaciju otpada, jer u budućnosti više neće biti deponovan u Vinči, nego će se prerađivati i dalje upotrebljavati – naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će "Gradska čistoća" naredne godine kupiti mašinu za mlevenje stakla, koje može biti nadalje upotrebljavano, recimo za pravljenje asfalta.

- Takođe, očekuje se da ove godine počnu radovi na deponiji u Vinči, koja putem javno-privatnog partnerstva prelazi u ruke francusko-japanskog konzorcijuma. Tamo će biti napravljen čitav niz postrojenja za preradu otpada - kazao je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.