Izvor: RTV | Ponedeljak, 18.03.2019.| 14:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje uređenje Kameničkog parka u Novom Sadu - Uskoro novi kod Detelinare

Ilustracija (Foto: Veronika Kovalenko/shutterstock.com)
Novosadsko Gradsko zelenilo nastavilo je radove na uređenju Kameničkog parka, a pristupilo se i otklanjanju deponije između Novog naselja i Detelinare, kako bi se ostvarili uslovi za izgradnju novog parka.

Prva faza radova u Kameničkom parku, počela je postavljanjem trim staze, koja će se prostirati na 33 hektara. Trenutno se radi podloga za nju od prirodnih materijala.

- Ova faza takođe podrazumeva postavljanje teretane na otvorenom, zatim konačno posle nekoliko decenija rekonstrukcija toaleta i toaleti će biti postavljeni odnosno izgrađeni na 3 mesta u ovom parku. U ovoj fazi takođe ćemo postaviti i rasvetu kako duž trim staze, tako i oko jezera - rekao je za RTV Ivan Nožinić, portparol Gradskog zelenila.

Osim radova u Kameničkom parku, radnici Zelenila su, radi izgradnje novog parka, otklonili su deponiju koja se nalazila između Novog naselja i Detelinare. Park će se nalaziti severno od Ranžirne stanice i ulice Radomira Raše Radujkova, u blizini Bulevara Evrope, a prostiraće se na 3,5 hektara.

- Što se objekata tiče tu će biti dve fontane, česma, zatim objekat za smeštaj opreme gradskog zelenila koje će održavati park, rasveta, parkovski mobilijer, staze - kaže Nožinić.

Kako su rekli iz Gradskog zelenila, park bi trebalo da bude gotov do sredine sledeće godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.