NavMenu

Novi model prodaje delova Beogradske industrije piva – odluka na akcionarima

Izvor: Politika Nedelja, 25.09.2005. 17:44
Komentari
Podeli

Da bi se našao ozbiljan kupac za BIP, neophodni su i ozbiljni koraci, inače, prema mišljenju Agencije za privatizaciju,sledi lagano umiranje ove firem. Program mera je urađen u saradnji menadžmenta BIP-a i konsultantske kuće BDO BC Excell d.o.o. po kome, od ukupno 7, ovog puta na prodaju idu 3 fabrike. reč je o fabrici piva na Mostaru (Beograd), u čijem su sastavu i čačanski pogoni za otakanje piva, “Sladara” u Čačku i fabrika sokova “Dunav grad” u Beogradu. Sve ostalo prodavaće se kao imovina BIP-a.

Sredstva dobijena od prodaje dela imovine – kompleksa Skadarlija u čijem sklopu su fabrika piva, tri pivnice, tri izvora vode za flaširanje, kao i trgovinski centar površine 7,000 m2, kao i hotel u Budvi, bila bi utrošena za socijalni program (7 mil EUR), plaćanje dažbina prema državi, zamenu stare ambalaže i marketing.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.