NavMenu

TABAKOVIĆ: Dinar druga najjača valuta u svetu za 2018.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 27.12.2018. 08:55
Komentari
Podeli
Jorgovanka Tabaković (Foto: YouTube/screenshot)Jorgovanka Tabaković
Blumberg je dinar proglasio drugom najjačom valutom u svetu za ovu godinu, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, dodajući da stabilan dinar, stabilan kurs i stabilna inflacija ostaju ciljevi i u 2019. godini.

Tabaković je za RTS istakla da ćemo ovu godinu završiti sa više od 3 mlrd EUR neto stranih investicija.

Ona je podsetila da su ciljevi Narodne banke stabilnost cena i finansijska stabilnost, a da je NBS, prema zakonu, dužna da podrži ekonomsku politiku vlade.

- Moj je posao da građanima Srbije, koordinišući mere sa Vladom, kao na primer u digitalizaciji, učinim sve da Srbija bude mesto u kojem će i mladi rado ostajati da žive i rade - rekla je guvernerka.

Ona je obećala da će Narodna banka i u 2019. godini posmatrati i analizirati "otvorenih očiju".

- Imamo najbolje, najstručnije i najlojalnije ljude koji će, kao i do sada, zajedno sa mnom dati sve od sebe da imaju stabilan dinar, stabilan kurs, stabilnu inflaciju, ali i, nadam se, veće plate i više prilika za radna mesta - poručila je Tabaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.09.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Bugarska kompanija CERB obaviće remont termoelektrane "Kosovo A"

Projekat remonta druge najveće elektrane na Kosovu dobila je Bugarska centralna energetska remontna baza (CERB) EAD. Remont je u termoelektrani Kosovo A i odvijaće se prema planu modernizacije elektrane. Izvođač radova je energetska kompanija Kosova (KEK Kosovo – Kosovska energetska korporacija). Inače, bugarska kompanija remontovala je turbinu i kotao u bloku A5 Termoelektrane Kosovo, koji je pušten u rad još 1975. godine.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.