Izvor: eKapija | Nedelja, 16.12.2018.| 19:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Beogradu ostvareno više od dva miliona noćenja

(Foto: Suzana Obradović)
Beograd ima veliki turistički potencijal, što potvrđuje podatak da je u prvih deset meseci u Beogradu ostvaren rekord od dva miliona noćenja, a do kraja godine se očekuje da ovaj broj bude znatno premašen – rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, u petak, 14. decembra, na promociji novogodišnjeg programa Banjaluke u Beogradu.

Naglašavajući veliki porast broja turista u glavnom gradu Srbije, Nikodijević je istakao i činjenicu da je u odnosu na prošlu godinu u prvih deset meseci broj stranih turista veći za 13 %, odnosno 850 hiljada turista.

– Kada pričamo o turizmu u Beogradu, u pitanju su rekordni brojevi i želimo da naša iskustva podelimo sa Banjlukom i da našu blisku vezu iskoristimo organizujući sadržajniji i kvalitetniji program za turiste – rekao je on i dodao da partnerstvo između dva grada vodi ka bogatijoj turističkoj ponudi i boljoj ponudi kako turistima iz regiona tako i iz drugih zemalja.

Nikodijević je istakao i da je broj turista u Beogradu iz Bosne i Hercegovine takođe u porastu za 6%. Od početka godine Beograd je posetilo više od 37 hiljada turista, a broj ostvarenih noćenje je 63 hiljade.

– Prirodno je da gradovi Beograd i Banjaluka sarađuju i da su oslonac jedan drugom, a naši sugrađani koji žele da Novu godinu provedu van grada, to mogu da učine upravo u Banjaluci, gde ih očekuje veoma prijatan program i dobrodošlica – rekao je Nikodijević i podsetio da neki od izvođača koji nastupaju u našoj prestonici nastupaju i u prestonici Republike Srpske.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istako je da ovaj grad već nekoliko godina zaredom organizuje veće novogodišnje nastupe i nastoji da se afirmiše kao regionalni kulturni i turistički centar.

– U vreme novogodišnjih praznika nastupaće regionalne muzičke zvezde – Željko Samardžić, Haris Džinović, Nikola Rokvić i Željko Joksimović, i drago mi je da mogu da pozovem Beograđane da posete Banjaluku za praznike i provedu nekoliko radosnih dana u gradu na Vrbasu – rekao je on.

Promociji su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.