NavMenu

Niška Banja obnovila park i šetalište novcem EU - Sledi uređenje trga sa fontanama

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 18.10.2018. 09:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Siegi/shutterstock.com)Ilustracija
Evropska unija je lokalnim samoupravama u Srbiji za uključivanje u evrointegracije dosad dala više od 400 mil EUR, ovogodišnji budžet za te namene iznosi 25 mil EUR, a o raspodeli sredstva se razgovaralo tokom skupa u niškom Oficirskom domu. Jedna od tema sastanka predstavnika gotovo svih srpskih lokalnih samouprava sa izaslanicima Evropskog parlamenta je bila razvoj turizma, a gostima je predstvljeno sve ono na šta je Gradska opština Niška Banja utrošila namenska sredstva iz pretpristupnih IPA fondova.

Konkretno, reč je o projektu prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Zemin, čija je ukupna vrednost 450.000 EUR.

- Banjski park i centralno šetalište su uređeni tokom realizacije ovog projekta, a sada je odobrena i rekonstrukcija centralnog trga sa fontanama. Ministarstvo turizma je za to opredelilo 15 miliona dinara, lokalna samouprava u nišu deset, GO Niška Banja dva, a JKP Parking servis i JKP Medijana po milion i po dinara - nabraja prvi čovek ove gradske opštine Dejan Jovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.