NavMenu

U pripremi zakon o alternativnim investicionim fondovima

Izvor: Tanjug Petak, 05.10.2018. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Ministar finasija Siniša Mali najavio je danas da će se do kraja oktobra izaći sa detaljnim planom mera za podršku inovativnim delatnostima i istakao da je u pripremi i zakon o alternativnim investicionim fondovima, koji bi trebalo da bude donet 2019. godine.

- Do kraja oktobra ćemo izaći sa detaljnim i sveobuhvatnim planom mera za podršku inovativnim delatnostima, takozvanoj industriji znanja i IT industriji, u kojima rade mladi i u kojima vidimo budućnost i potencijalni još brži rast ekonomije - rekao je Mali Tanjugu na marginama 7. Samita "EU - jugoistočna Evropa o održivom razvoju za Balkan", u organizaciji londonskog Ekonomista.

Ministar finansija je istakao i da je u pripremi novi zakon o alternativnim investicionim fondovima, koji će biti donet sledeće godine, a čime će se podržati takozvani Venture capital fondovi - koji investiraju u preduzetnike, mlade, u ideje, kako bi se dalje razvile.


Važno je, navodi Mali, da se mladi preduzetnici i ideje finansiraju na pravi način, da imaju poreske olakšice kada "izrastu" i razviju se, kako bi se iskoristio sav njihov potencijal.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.