NavMenu

Uskoro počinje proširenje Sentandrejskog puta

Izvor: Radio 021 Utorak, 19.06.2018. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Proširenje Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do Velebitske ulice, počeće uskoro, dve godine nakon prve najave, saznaje 021.rs.

Početak radova sada zavisi samo od pripreme izvođača radova i pribavljanja potrebnih dozvola, jer je Uprava za građevinsko zemljište završila tender za izvođača radova i posao dodelila grupi ponuđača koje predvodi Karin komerc MD iz Veternika. Pored ove firme u proširenju Sentandrejskog puta će učestvovati i JKP Put, Energotehnika južna-Bačka, Geodetski biro Geometar i Energy pro iz Novog Sada, te Inkop iz Ćuprije sa podizvođačem Imperial buildings iz Novog Sada.

Ove firme su bile jedini ponuđač na javnoj nabavci, tako da je prihvaćena njihova ponuda od 702.237.881,35 dinara sa PDV-om, što je za tek oko 300.000 dinara niže od procenjene vrednosti radova. Novac za radove su ranije obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati 498.437.882,35 dinara sa PDV-om, a ostatak Putevi Srbije u visini od 203.799.999 sa PDV-om.

Izvođači su ponudili rok od 210 kalendarskih dana, odnosno sedam meseci za proširenje Sentandrejskog puta, što je i maksimalni rok koji se tražio u tenderskoj dokumentaciji.


Podsetimo da je radovima predviđeno da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometara, biće izgrađene i biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta i rekonstruisan deo vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise, uz gradnju kućnih priključaka. Rekonstrukcija ne bi trebalo da utiče na odvijanje saobraćaja, osim povremenih preusmeravanja zbog radova na raskrsnicama.

Dodajmo da će ovim samo deo Sentandrejskog puta biti proširen i da za sada nema informacija da li će i kada uslediti i proširenje ostatka ove saobraćajnice, odnosno dela od Velebitske do autoputa dužine oko 1,2 kilometra.

Inače, na ovom pravcu uveliko traje rekonstrukcija Sentandrejskog mosta, a u toku je projektovanje "brata blizanca" ovog mosta koji će omogućiti da se i na tom delu Sentandrejskog pravca dobije šira saobraćajnica. Kako će projektovanje potrajati još mesecima, a tek onda treba da usledi tender za izvođača radova i sama gradnja mosta, sve je izvesnije da će Sentandrejski put uveliko biti proširen kada novi most bude gotov.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.