NavMenu

Otvaranje prve faze Luštice Bay 11. avgusta - Prvi gosti u hotelu Chedi 14. jula

Izvor: eKapija Utorak, 05.06.2018. 12:26
Komentari
Podeli
LušticaLuštica
Prva faza razvoja novog turističkog grada na Jadranu - Luštica Bay, odvija se prema očekivanjima a radovi na izgradnji Marina naselja, prve marine i prvog hotela u kompleksu – The Chedi Luštica Bay, su u završnoj fazi, kako bi tokom leta bili i zvanično otvoreni, piše crnogorski portal Bankar.

- Zvanično otvaranje Marina naselja sa oko 220 stambenih jedinica, prve faze marine sa 176 vezova i hotela Chedi biće upriličeno 11. avgusta. Ubrzano se približavamo završetku prve razvojne faze – naselja Marina – gde smo već završili i predali više od 160 stanova, dok je još 60 stanova, porodičnih kuća i vila u fazi izgradnje. Izgradnja hotela Chedi napreduje, a glavni radovi na marini su završeni. Trenutno su radovi u ovom segmentu u završnoj fazi, uključujući i one na maloprodajnoj oblasti oko marine, a sve u cilju pripreme za zvanično otvaranje - saopštio je izvršni direktor Luštica Developmenta Darren Gibson crnogorskim novinarima prilikom posete Luštici Bay.

- Za sada je u razvoj ovog projekta uloženo oko 140 mil EUR, uključujući glavne elemente kao što su hotel, marina, teren za golf i nekretnine. Ubuduće ćemo u projekat svake godine uložiti po 50 mil EUR. Istovremeno gradimo i neophodnu infrastrukturu – puteve, vodovodne, kanalizacione i sisteme napajanja, telekomunikacija i slično. Njihovi planovi podrazumevaju nastavak razvoja našeg terena za golf, kao i početak gradnje u naselju Central – budućem centru grada Luštica Bay. Izgradnja prvih zgrada će početi u oktobru i biće završene već 2019. godine.

Generalni menadžer Chedi hotela Mark Di Ruijter je najavio da će ovaj luksuzni objekat otvoriti vrata prvim gostima 14. jula, te da je već oko 10% hotelskih kapaciteta bukiranio za taj mesec.

- Očekujemo odličnu prvu godinu i ubeđeni smo da je hotel odličan dodatak postojećoj ponudi ovog područja. Prvi upiti i rezervacije već su pristigli, što je još jedan razlog za ushićenost oko prezentovanja hotela Chedi Luštica Bay svetu. Očekujemo da tokom druge polovine jula bude popunjeno 40% hotelskih kapaciteta, a u avgustu i septembru znatno više. Hotel će imati 111 soba i 160 zaposlenih - rekao je Di Ruijter.


Prema rečima dizajn menadžerke Luštica Developmenta Marije Pantović, enterijer hotela radila je renomirana kompanija GG & Grace International sa sedištem u Rimu, Kairu i Dubaiju, dok je arhitektonsko rešenje hotela radio TVS studio iz Atlante (SAD).

Ponuda Luštica Bay marine uključivaće 176 vezova dužine od šest do 35 metara, jahting klub i objekte za posadu, tim u marini koji pruža pomoć 24 sata i na više jezika, lokalne usluge popravke i održavanja, objekte vodovoda i obezbeđivanja napajanja, obezbeđenje 24 sata, pristup bežičnoj internet mreži. Prva faza marine biće otvorena u julu, navodi portal Bankar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.