NavMenu

Gazprom potpisao protokol o gasovodu sa Turskom

Izvor: Tanjug Nedelja, 27.05.2018. 17:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Ruska gasna kompanija Gazprom saopštila je u subotu (26. maja 2018. godine) da je potpisala protokol o planiranom gasovodu sa turskom vladom i da su postigli sporazum sa turskom firmom Botas da okonča arbitražni spor o uslovima dobavljanja gasnih zaliha.

Potpisani protokol tiče se kopnenog tranzita gasovoda u Turskoj, a kompanija Gazprom je saopštila da je potpisivanje protokola temelj za početak rada na samom gasovodu, prenosi Rojters.

Turska je odlagala izdavanje dozvole Gazpromu za izgradnju kopnenog dela gasovoda, koji će Moskvi omogućiti da zaobiđe Ukrajinu kao tranzitno područje za dostavljanje gasa Evropi, navodi AP.

Neimenovani izvor je u februaru izjavio da je odlaganje dozvole Gazpromu verovatno povezano sa razgovorima između te kompanije i turskog Botasa o popustu na ruski gas.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su Rusija i Turska postigli retroaktivni sporazum koji će Turcima odobriti 10,25% popusta na prirodni gas koji Ankara kupi od Moskve.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Vesti

Država prodaje poslovne prostore i vojni kompleks koji "nisu neophodni za fukcionisanje vojske"

Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju nepokretnosti koje nisu neophodne za fukcionisanje Vojske Srbije putem prikupljanja pisanih ponuda. Reč je o poslovnim prostorima u Novom Sadu, Zemunu i Aleksincu, kao i o vojnom kompleksu u Petrovcu na Mlavi. Rok za podnošenje ponuda je 12. avgust, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.