NavMenu

Srbija do septembra potpisuje memorandum sa Alibabom - U planu saradnja u oblasti turizma i onlajn plaćanja

Izvor: Tanjug Utorak, 24.04.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Kineski gigant Alibaba veoma je zainteresovan za ulazak na srpsko tržište, a do septembra će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa tom korporacijom potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma i onlajn plaćanja.

Državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjane Matić kaže da bi taj Memorandum omogućio predstavljanje Srbije kao turističke destinacije i njenih turističkih ponud, na Alibabinoj onlajn platformi za promociju turizma u Kini - Fliggy, kao i uvođenje plaćanja putem servisa Alipay za kineske turiste u Srbiji.

Takav model saradnje, ističe, Alibaba je ostvarila sa Finskom, što je, kako je navela, dovelo do povećanja kineskih turista u toj nordijskoj zemlji za 300%.

Sa tom kineskom korporacijom, koja je najviše zainteresovana za saradnju u oblasti turzima s obzirom da je Srbija ukinula vize za kineske državljane, pregovara se, navodi Matić, i o otvaranju distributivnog centra u Srbiji, a koji zavisi od izgradnje železničke pruge Beograd–Budimpešta.


- Mi smo zainteresovani i za otvaranje distributivnog centra u Srbiji. S druge strane, Alibabi je bitan razvoj naše infrastrukture, pre svega rokovi u kojima će biti okončana izgradnja pruge Beograd–Budimpešta i to je, trenutno, ključno kada je u pitanju proces pregovora za otvaranje distributivnog centra - objasnila je Matić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.