NavMenu

Srbija i Hrvatska nastavljaju prekograničnu saradnju - Drugi poziv za projekte u okviru Interreg IPA programa otvoren do kraja juna

Izvor: RTV Utorak, 17.04.2018. 18:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Poboljšanje kvaliteta socijalnih i zdravstvenih usluga, energetske efikasnosti, turizma, kulturnog i prirodnog nasleđa samo su neke od oblasti u kojima, uz finansijsku podršku EU, Srbija i Hrvatska zajednički sprovode projekte.

U Gradskoj kući u Subotici u utorak (17. aprila 2018. godine) održana je konferencija na kojoj je predstavljen Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg IPA programa Prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije za period od 2014. do 2020. godine.

- Istakla bih, pre svega, projekte koji mogu osigurati zdravstvenu, socijalnu i palijativnu zaštitu. Takođe, imamo sjajan zajednički projekat u okviru koga će biti napravljene turističke karte za slepe osobe - kaže Stela Arneri, predsednica Upravljačkog tela za IPA Interreg program Hrvatska-Srbija.

Ovom prilikom predstavljen je i projekat kojim će biti vrednovano zajedničko kulturno nasleđe Subotice i Osijeka kroz revitalizaciju nasleđa perioda secesije i njegovu integraciju na prekograničnom nivou kroz promociju zajedničkog turističkog proizvoda na tržištu.

- S.O.S. Turistička ruta secesije od Subotice do Osijeka je projekat čija implementacija traje od jula 2017. godine do 30. juna 2019. godine, odnosno 24 meseca. Na osnovu njega ćemo uraditi kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za restauraciju i rekonstrukciju Gradske kuće - kaže Miroslava Babić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za oblast kulture.


Ukupan budžet Interreg IPA programa Srbije i Hrvatske za period od 2014. do 2020. godine je 40 mil EUR, a njegov cilj je jačanje socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog prekograničnog razvoja.

Sredstva su namenjena projektima koji se odnose na zapošljavanje, socijalnu inkluziju i zdravstvo, životnu sredinu, prevenciju rizika i proizvodnju energije, turizam, kulturno i prirodno nasleđe, konkurentnost, te razvoj malih i srednjih preduzeća, a konkurs je otvoren do kraja juna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.