NavMenu

Delegacija Beograda na urbanističkom forumu u Moskvu

Izvor: eKapija Utorak, 27.03.2018. 17:50
Komentari
Podeli
Siniša Mali i Vladimir Goverdovski (Foto: Beoinfo)Siniša Mali i Vladimir Goverdovski
Delegacija Grada Beograda, predvođena gradonačelnikom Sinišom Malim, sastala se u utorak (27. marta 2018) u Starom dvoru sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskve, sa predsednikom tog distrikta Vladimirom Goverdovskim na čelu, prenosi Beoinfo.

Goverdovski je gradonačelniku Beograda Siniši Malom preneo poziv gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina da u tom gradu prisustvuje velikom urbanističkom forumu na kojem će učestvovati gradonačelnici najvećih svetskih metropola.

Siniša Mali je rekao da će se na urbanističkom forumu u Moskvi razmenjivati iskustva oko izgradnje metroa i istakao da će Beograd prilikom izgradnje metroa koristiti znanja i iskustva drugih svetskih metropola.

Gradonačelnik je zaključio da će Beograd nastaviti da neguje dobre odnose sa Moskvom radi daljeg ekonomskog i privrednog zbližavanja i jačanja veza dva grada. Mali je podsetio da Beograd i Moskva imaju potpisan Sporazum o saradnji za period od 2018. do 2020. godine, te da se saradnja dva grada odvija na privrednom, obrazovnom, kulturnom, turističkom i sportskom nivou.

– Saradnja između Beograda i Moskve nikada nije bila bolja i bliža. Moskva je svetska metropola, jedan od najvažnijih i najrazvijenijih gradova na svetu i naš cilj je da Beograd bude rame uz rame sa svetskim metropolama od kojih možemo mnogo da naučimo. Zato su nam iskustva Moskve od izuzetnog značaja, naročito oko izgradnje metroa i uređenja javnih površina – rekao je Mali.


On je istakao da je naša zemlja privlačna investitorima iz Rusije sa kojom imamo sporazum o slobodnoj trgovini.

– Rusija je jedan od najznačajnijih strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije. Istovremeno, stabilizovane javne finansije Beograda garantuju investitorima iz Rusije sigurnost i prosperitet. Beograd je danas mesto u koje vredi ulagati vreme i novac i pozvao sam gospodina Goverdovskog da tu poruku prenese investitorima iz Moskve – dodao je Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.