Izvor: Blic | Utorak, 06.03.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Đeram pijace po ugledu na aerodrom u Americi - Početak radova do kraja 2018. (FOTO)

Budući izgled Đeram pijace
Pijaca Smederevski đeram u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu dobiće potpuno nov izgled, i to po ugledu na, ni manje ni više nego - aerodrom u Denveru (SAD).

Kako rukovodstvo JKP Gradske pijace najavljuje, Đeram će postati moderna, elegantna zelena tržnica, prijatna za kupovinu i šetnju, natkrivena finom i atraktivnom belom teksturom koja će prodavce i kupce štititi od vremenskih nepogoda. Pijaca, prema najavama, treba da postane svojevrsni novi simbol Beograda, kao jedan od najraskošnijih trgovinskih kompleksa tog tipa, koji će svetleti u noćnim satima. Naime, rasvetom, bojom i oblikom krovne površine neodoljivo će podsećati na aerodrom glavnog grada američke države Kolorado, inače najvećeg u SAD i zvanično proglašenog za jedan od pet najlepših na svetu.

Godinama odgađana, rekonstrukcija bi, prema rečima direktora ovog preduzeća Ivana Soča, mogla da počne već krajem ove godine, a trenutno se radi na glavnom projektu i prikupljanju dokumentacije. Radovi će se odvijati u tri faze, a podrazumevaće postavku metalne konstrukcije, zastakljivanje prostora...

Svi lokali na obodu, frontu i bočnoj strani (ka Pećkoj ulici) pijace biće zamenjeni, a naknadno će se urediti i postojeći zidani objekti. Naročito dobra vest za zanatlije koji trguju na ovoj predratnoj pijaci jeste to da će njihova prodajna mesta biti prebačena u prvu zonu, do Bulevara kralja Aleksandra.
Garaža na četiri sprata

Na Đermu će biti izgrađena i garaža, a ideja je da se u tu svrhu sruše obližnje upravne zgrade i na njihovom mestu podigne četvorospratni parking prostor nalik onome u Masarikovoj ulici, preko puta Beograđanke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.