NavMenu

Kako da najjeftinije kupite avionsku kartu?

Izvor: Blic Utorak, 26.12.2017. 13:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Danylo Samiylenko/shutterstock.com)Ilustracija
Postoje načini da avionsku kartu za željenu destinaciju kupite najpovoljnije i da prođete najjeftinije. Kao i za sve druge pametne kupovine, koje podrazumevaju uštedu, i kod ove potrebno je da znate odgovarajuće "cake".

Sajtovi gde se najbolje može raspitati o ponudama

Do ponuda avio kompanija se danas najbolje dolazi putem sajtova SkyScanner, za letova iz Evrope ka drugim kontinentima, ili na sajtu Azair, a low-cost letove po Evropi. Navedeni sajtovi nisu agencije i ne preprodaju karte, već su pretraživači koji pomažu u pretrazi letova i povoljnih avio karata. Odličan je i Matrix.itasoftware.com.

Najpovoljniji dani za kupovinu karata

Kod low-cost letova važi pravilo "što ranije, to povoljnije". Optimalni period je dva meseca ranije. U slučaju ostalih aviokompanija, najbolje je pratiti njihove njuzletere, kao i promo akcije koje su vrlo česte.

Kako rezervisati i platiti

U potpunosti onlajn, na sajtu konkretne aviokompanije. Potrebno je da imate karticu kojom je moguće plaćati preko interneta. Druga opcija su turističke agencije, ukoliko se slabije snalazite sa online plaćanjem, gde se obično plaća i dodatna provizija, reda veličine 10-20 EUR.

Kompanije koje su se pokazale kao najviše fleksibilne

Kada su u pitanju letovi po Evropi, to su definitivno RyanAir i WizzAir. Za letove iz Evrope ka drugim kontinentima, zavisno od kontinenta. U slučaju Azije generalno, to je Qatar Airways i Etihad Airways, za letove do Dubaija je to FlyDubai. Letovi ka Africi i Južnoj Americi su jako skupi, dok ka Severnoj Americi postoji više opcija.

I za kraj, na šta naročito da obratite pažnju:

Idealna situacija je da ste fleksibilni sa datumima i da na osnovu cene odaberete najpovoljnije datume. Posebno obratite pažnju koja količina i veličina prtljaga je uključena u cenu, a šta se doplaćuje. Budite sigurni u odabrane datume, jer prilikom rezervacije po najpovoljnijoj ceni kasnije niste u mogućnosti da menjate datume leta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.