Izvor: eKapija | Utorak, 21.11.2017.| 13:57

Beograd kupuje dodatnu novogodišnju rasvetu i jelku od 18 metara

Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Taman što su se lampioni popalili, a Beograđani pomislili da je sa kićenjem grada u susret Novoj godini završeno, Grad je raspisao tendere za dodatnu količinu novogodišnje rasvete, kao i novogodišnju jelku visine 18 m, sa dekoracijom.

Prestonica naime, kupuje 3.200 lančanica za novogodišnju dekoraciju, a nabavka podrazumeva i montažu, priključenje na napon od 220 V, demontažu i skladištenje. Kako je navedeno u dokumentaciji, potražuju se svetleće vodonepropusne LED lančanice napravljene od gumiranog kabla u zelenoj boji sa ukupno 100 dioda toplo bele boje, mogućnošću međusobnog povezivanja i nastavljanja niza lančanica pomoću vodonepropusnih konektora. Dužina svetleće LED lančanice je 10 metara, a predviđena je za ukrašavanje jelki, krošnji drveća, objekata, za izradu kupastih jelki, izradu svetlećih figura.

Novogodišnja veštačka jelka treba da bude kupastog oblika i visine od 18 m (+-5%).

- Konstrukcija jelke mora biti sastavljena od minimum 8 nivoa, pri čemu svaki od nivoa mora biti sastavljen od više kutijastih aluminijumskih ramova, koji moraju biti čvrsto spojeni metalnim pločama i vijcima. Jelka po celom obodu mora da bude ukrašena crvenim metalik PVC kuglama prečnika 150-180 mm, minimum 200 komada i plišanim ukrasnim mašnama crveno – zlatne boje dimenzija 600-700 mm, sa minimum 40 komada - precizirano je u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender za dodatnu količinu novogodišnje rasvete je 21. decembar, a za novogodišnju jelku 4. decembar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.