NavMenu

Jagodina konvertuje dugove Industrije kablova u kapital preduzeća

Izvor: Tanjug Subota, 11.11.2017. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: PureSolution/shutterstock.com)
Gradsko veće Skupštine grada Jagodine, odlučilo je da se potraživanja grada prema Industriji kablova u tom gradu konvertuju u udeo Jagodine u kapitalu Kablova.

Odluka će biti doneta u ponedeljak na sednici Skupštine grada, posle čega će biti dostavljena Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi, stoji u obrazloženju Gradskog veća koga je potpisao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Reč je o potraživanjima do 31. avgusta 2016.godine, a visina potraživanja i obračun kamate do dana prvosnažnosti UPPR-a biće utvrđeni Zapisnikom nadležne jedinice Ministarstva finansija - Poreske uprave, navodi se u odluci.

Potraživanja Grada Jagodine prema Industriji kablova su 272.122.095 dinara, a Vlada Srbije je, zaključkom od 17.avgusta, meru konvertovanja potraživanja prema Kablovima, naložila i ostalim državnim poveriocima: Fondu za razvoj, Agenciji za osiguranje depozita, Republičkom fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstvo, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, opštinama Pomoravskog okruga Ćupriji, Paraćinu, Rekovcu, Despotovcu, Svilajncu, Batočini, Ćićevcu...

Industrija kablova u Jagodini, gigant SFR Jugoslavije, sada je u sistemu Unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), i njegovo usvajanje u sindikata Kablova očekuje ove godine.

U avgustu prošle godine, Kablove je, koristeći socijalni program, napustilo 850 radnika i sada ih je oko 400.

Industrija kablova radi i izvozi, a prema podacima Regionalne privredne komore, nalazi se među 10 najvećih izvoznika u Šumadiji i Pomoravlju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.