NavMenu

Pančevo planira izgradnju učeničkog doma - Leti moguć smeštaj turista

Izvor: RTVPancevo Ponedeljak, 23.10.2017. 10:02
Komentari
Podeli
Pančevo (Foto: Nevena Cukućan)Pančevo
U Pančevu su počeli pregovori za izgradnju učeničkog doma, a da bi projekat bio realizovan, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov susreo se sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Cilj je da grad dobije objekat u kojem će, tokom školske godine boraviti đaci, a koji bi leti, kada u gradu ima mnoštvo manifestacija, nadomestio nedostatak smeštajnih kapaciteta za turiste i goste Pančeva.

Zbog velike konkurentnosti pančevačkih srednjih škola, i činjenice da su čest izbor i onih đaka koji ne žive na teritoriji Pančeva, stvorila se potreba i za izgradnjom učeničkog doma.

- Postojanje jednog ovakvog učeničkog doma pre svega je bitno da bi grad malo oživeo, da bi ti mladi ljudi konstantno ovde boravili. Jedan ovakav projekat ima i ekonomsku opravdanost, imajući u vidu da Pančevu, nažalost, još uvek nedostaju smeštajni kapaciteti, na ovakav način bismo u tim periodima raspusta nadomestili i taj nedostatak - kaže Pavlov, dodajući da bi to omogućilo i dalji razvoj manifestacionog turizma.


Prva faza projekta, kako je planirano, bila bi anketiranje učenika u srednjim školama o zainteresovanosti za smeštaj u domu. Ukoliko je dovoljan broj đaka zainteresovan, Grad će krenuti u izradu projektno-tehničke dokumentacije, a potom i u pronalaženje sredstava za finansiranje izgradnje objekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.