NavMenu

Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost najavili zajedničke aktivnosti - Potpisan Memorandum o saradnji

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.09.2017. 09:45
Komentari
Podeli
Ivan Rakonjac i Jovan TrifunovićIvan Rakonjac i Jovan Trifunović
Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost potpisali su u sredu, 13. septembra 2017. godine, Memorandum o saradnji, čime je i zvanično počela saradnja ove dve institucije. Dokument su potpisali dr Jovan Trifunović, v.d. direktora CPN-a, i dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost, navodi se u saopštenju Centra za promociju nauke.

Memorandumom o saradnji definisani su pravac i obuhvat buduće zajedničke saradnje čiji su cilj osnaživanje i podrška naučnoj zajednici u Srbiji, posebno kada je reč o promociji inovacione delatnosti i povezivanju naučno-istraživačkih organizacija sa privredom.

S obzirom na slične ciljeve, koji obuhvataju razne oblike podrške naučnoj zajednici, ali različite instrumente kojima raspolažu, Fond za inovacionu delatnost i Centar za promociju nauke planiraju da u narednom periodu udruže svoje resurse i iskustva koji bi bili usmereni ka promovisanju preduzetničke i inovacione kulture među istraživačima, kao i da podstaknu privredu da koristi znanja naučno-istraživačkih institucija.

- Memorandum je još jedan korak ka unapređenju saradnje ove dve institucije, a sve u cilju podrške privredi zasnovanoj na znanju. Zajedničkim aktivnostima nastojaćemo da podstičemo istraživače i preduzeća na saradnju, jer su proizvodi koji tako nastaju višestruko korisni za celokupno društvo - izjavio je dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost, prilikom potpisivanja Memoranduma.


Između ostalog, u planu je i saradnja dve institucije na polju izdavaštva koja podrazumeva pripremanje i objavljivanje publikacija u kojima bi široj javnosti bile predstavljene mogućnosti, iskustva i primeri dobre prakse naučne zajednice u Srbiji kada je reč o inovacijama, primeni tehnologija i plasmanu na tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.