Izvor: eKapija | Utorak, 12.09.2017.| 18:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju 15 srpskih kompanija

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
U Celju je u utorak, 12. septembra, otvoren Međunarodni sajam preduzetništva MOS 2017, na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija, u organizaciji i uz podršku Privredne komore Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije, nacionalni štand Srbije otvorio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade u prisustvu premijera Slovenije Mira Cerara i resornih ministara iz regiona.

Na sajmu u Celju iz Srbije se predstavljaju firme iz metalske i elektroindustrije, prehrambene, tekstilne, drvoprerađivačke, hemijske, građevinske industrija i trgovine – privrednih grana koje su činile čak 73,5% ukupnog srpskog izvoza u Sloveniju u 2016. godini.


Ovogodišnji Međunarodni sajam preduzetništva u Celju, prilika je za kompanije iz Srbije da se povežu sa potencijalnim partnerima iz regiona i iz oko 30 zemalja sveta koje izlažu na sajmu, dodaje se u saopštenju.

U okviru sajma biće organizovani Dan dobavljača više međunarodnih kompanija i bilateralni razgovori privrednika.

MOS je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava jubilarni, 50. put, na 65.000 kvadrata sajamskog izložbenog prostora. U 2016. godini sajam je posetilo oko 125.000 hiljada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja sveta, navedeno je u saopštenju PKS-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.