NavMenu

"ViziumAir" iz Beča u Zrenjaninu otvara proizvodni i servisni centar, kao i avioškolu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 21.07.2008. 15:12
Komentari
Podeli

Predzeće "ViziumAir" iz Beča, uspelo je da dogovori otvaranje svog postrojenja na teritoriji Zrenjanina.

Prema rečima direktorke preduzeća Slađane Rajsinger, "ViziumAir" je tražio lokaciju u Srbiji za otvaranje proizvodnog i servisnog centra, kao i avioškole.

Nakon mnogih razočarenja, posle razgovora sa više opština, delegacija ove firme dospela je do Zrenjanina, gde je sav posao dogovoren za veoma kratko vreme. Rajsingerova je naglasila da je u Zrenjaninu sav posao ugovoren za svega 48 sati i da su tamošnje vlasti u tom roku ispunile sve svoje obaveze.

"ViziumAir" dobio je u Zrenjaninu, prema rečima Rajsingerove, odlične uslove za rad, a rukovodioci ove kompanije oduševljeni su poslovnošću opštinskih vlasti, kao i brzinom i efikasnošću.

"ViziumAir" je generalni zastupnik kompanije "Diamond Aircraft" iz Vinernojštata, najvećeg proizvođača sportskih letelica u Evropi.

U Zrenjaninu austrijska kompanija planira da otvori dve fabrike koje će zapošljavati po 200 ljudi, a sa školom za pilote ukupno oko 500 ljudi. Proizvodi iz tih postrojenja unapred su prodati i biće pretežno izvezeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.