Izvor: N1 | Ponedeljak, 17.07.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država i Goša dogovorili reprogram duga - Rukovodstvo obećava isplate zarada radnicima

(Foto: J5M/shutterstock.com)
Direktor Goše Milutin Šćepanović kaže da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci i dodaje da se rukovodstvo obavezuje da će radnicima biti isplaćene sve zarade.

Šćepanović ističe da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak (14. jula 2017. godine) i da je tada dogovoreno da država Goši reprogramira dug koji je nastao za vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma Žos Trnava, a na ime neisplaćenih poreza i doprinosa kao i zdravstvenog osiguranja za 4,5 godine.

- Ukupne obaveze prema Vladi Srbije su 512 miliona dinara. Za taj iznos moramo dati garanciju državi u vidu hipoteke nad opremom ili imovinom Goše - navodi on.

Šćepanović naglašava da se istovremeno rukovodstvo obavezuje da će isplatiti sve obaveze radnicima, tako što će prodati proizvode koji su već napravljeni i koji su u fabrici, a koji zbog štrajka nisu isporučeni. On je podsetio da se radnicima duguje 17 plata i da prodajom tih proizvoda, dug može biti isplaćen delimično ili u celosti.

Uveren je da će rešavanjem ta dva pitanja Goša krenuti u proces proizvodnje. Poručio je radnicima da se ne iznuruju štrajkom glađu, već da veruju u ono što je dogovoreno sa Vladom Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.