Izvor: eKapija | Petak, 16.06.2017.| 11:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Viki voli Zemlju 2017 - Vrelo Grza najlepša fotografija zaštićenog prirodnog dobra u Srbiji (FOTO)

Maja Stošić, pobednica konkursa
U Turističkoj organizaciji Srbije proglašeni su pobednici četvrtog po redu foto-konkursa - Viki voli Zemlju. Fotografija Maje Stošić, koja prikazuje vrelo Grza u Parku prirode Kučaj-Beljanica, izabrana je za najlepšu fotografiju zaštićenog prirodnog dobra u Srbiji za 2017. godinu. Dobitnica je nagrađena GoPro kamerom.

Kako navode iz Vikimedije Srbija, drugo i treće mesto osvojio je Branislav Stojković koji je zabeležio prizore iz Parka prirode Stara planina. Ovom autoru pripada vaučer za kupovinu robno-tehničkih nagrada u vrednosti od 20.000 dinara (2. nagrada), kao i eksterni hard disk (3. nagrada).

Žiri, koji je ove godine radio u proširenom sastavu, pa su pored stručnjaka Zavoda za zaštitu prirode Srbije fotografije ocenjivali i Zoran Jovanović Mačak, fotoreporter Večernjih novosti, kao i Vladislav Mitić, urednik fotografije u kompaniji Ringier Axel Springer, doneo je odluku da pohvali autore još tri fotografije: Vladimira Mijailovića - za fotografiju vodopada Tupavica na Staroj planini, Olju Simović - za fotografiju iz parka prirode Golija i Gojka Galića - za fotografiju iz nacionalnog parka Fruška gora.

Filip Maljković, predsednik Vikimedije Srbije, zahvalio se svim učesnicima i partnerima uz čiju pomoć je realizovan ovaj konkurs, dok je Dragana Petraš iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije podsetila da se Park prirode Kučaj-Beljanica, odakle je došla pobednička fotografija, trenutno nalazi u postupku proglašenja nacionalnog parka.

Ljiljana Čerović, šef odseka za upravljanje i razvoj turističkih proizvoda Turističke organizacije Srbije, naglasila je da je ovaj konkurs, kao i izložba najlepših radova u prostorijama Turističke organizacije Srbije, značajna podrška aktivnostima TOS-a na promociji turističkih potencijala naše zemlje.

Izložba 20 najboljih radova biće otvorena u Turističkoj organizaciji Srbije do 22. juna, a uslediće izložba i na internacionalnom džez festivalu Nišvil od 10. do 13. avgusta. Treća izložba planirana je za grad odakle dolazi pobednica - Paraćin.

Fotogalerija
Foto konkurs Viki voli Zemlju 2017

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.