NavMenu

Ministarstvo za telekomunikacije postupilo protivzakonito - Vlada Srbije poništila odluku o preuzimanju nadležnosti "Ratela"

Izvor: Glas javnosti Petak, 20.06.2008. 09:09
Komentari
Podeli

Vlada Srbije ukinula je juče (19. jun 2008. godine) rešenje Ministarstva telekomunikacija o preuzimanju nadležnosti Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) na period od 120 dana, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

On je rekao da je Vlada u tom slučaju nastupila kao nadzorni organ jer je zaključeno da je Ministarstvo povredilo zakon, ali da to ne znači da su "Ratel" i druge regulatorne agencije radile dobro. On je ocenio da će nova vlada i novi parlament morati da se pozabave pitanjem nadležnosti i obaveza regulatornih agencija kroz promenu postojeće zakonske regulative.

Ministarstvo telekomunikacija je 13. juna saopštilo da preuzima poslove "Ratela" zbog toga što nije poništio odluku o davanju pozivnog broja 069 "Telenoru" bez javnog nadmetanja i povukao dva pravilnika iz sektora telekomunikacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.