NavMenu

Poljaci spremni da podele imovinu Luke Bar sa Crnom Gorom - Ponuda za 30% akcija i dalje 8,5 mil EUR

Izvor: Vijesti Četvrtak, 18.05.2017. 13:13
Komentari
Podeli
(Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)
Poljska kompanija OT Logistic uputila je Vladi Crne Gore i Savetu za privatizaciju izmenjenu ponudu za preuzimanje osnovne delatnosti Luke Bar. Oni nude, kao i ranije, 8,52 mil EUR za 30% akcija Luke, pravo upravljanja, ali i podelu kompanije na dva nova preduzeća čime bi se odrekli značajnog dela imovine na koju bi kao akcionari imali pravo.

Poljaci su predložili restrukturiranje Luke Bar koje podrazumeva podelu na dva dela - Luka A (core business - terminal za žitarice, Ro-Ro terminal, suvi rasuti tereti, tečni terminal) i Luka B (putnički terminal, hotel Sidro, slobodna carinska zona, vojni objekti).

Drugi deo, Luku B, prema predlogu, Poljaci bi se obavezali da ustupe Vladi Crne Gore bez naknade i time se odreknu značajnog dela imovine na koju su kao akcionari imali pravo.

U modifikovanoj ponudi OTL-a navodi se da su spremni da povećaju investicioni program za Luku Bar za milion evra, odnosno na 15,1 mil EUR.

Inače, Savet je 24. aprila poništio tender za prodaju 30% akcija Luke Bar zbog, kako su naveli, toga što nisu zadovoljni ponudom Poljaka.

Poništen je i tender za Montecargo, a Poljaci su sada potvrdili inicijalnu ponudu za Montecargo prema kojoj nude 2,5 mil EUR za 51% akcija tog preduzeća.

- U slučaju da Crna Gora odluči da odustane od privatizacije kompanije Montecargo, imajući u vidu neophodnost nuđenja usluga integralnog transporta, a u smislu daljeg razvoja Luke Bar, A dela, smatramo da je našoj kompaniji neophodna licenca za obavljanje teretnog železničkog transporta, jer Montekargo ne poseduje odgovarajuće vagone za transport određenih roba, poput žitarica. Spremni smo da podnesemo zahtev za izdavanje licence za obavljanje teretnog železničkog transporta u najkraćem roku, u skladu sa propisima Crne Gore - navodi se u modifikovanoj ponudi poljske kompanije OT logistics.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.