NavMenu

ATB planira preseljenje dela proizvodnje iz Austrije i Nemačke u Srbiju - Proizvođač elektromotora najavljuje nova zapošljavanja u Subotici

Izvor: eKapija Sreda, 12.04.2017. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: sever.rs)
Odmah nakon praznika subotički ATB Sever, kako je najavljeno, zaposliće deset inženjera, a namera ove kompanije je da postane centar za razvoj i istraživanje cele ATB grupacije. U planu kineskog vlasnika su i nove investicije – da deo proizvodnog programa iz Austrije i Nemačke preseli u Srbiju, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS) prilikom posete Subotici.

Predsednik PKS razgovarao je u Regionalnoj privrednoj komori Subotica sa predstavnicima 50 kompanija o prevazilaženju prepreka u poslovanju, koji se tiču sive ekonomije, povraćaja PDV-a, rokova za izmirenje obaveza, nedostatka kvalifikovane radne snage, problema sa kojima se suočavaju transportna preduzeća.

- Privredna komora Srbije podržaće subotičke kompanije, kao što je ATB Sever, da realizuju svoje razvojne i investicione planove i savladaju izazove na koje nailaze u poslovanju - rekao je predsednik PKS-a Marko Čadež


ATB Sever Subotica, proizvođač elektromotora i generatora, deo je ATB grupe koja pripada šangajskom Wolongu, poznatijem kao Simens na Istoku, koji u Srbiji u tri fabrike u Subotici i Boru (ATB Sever, Motoren Werke i ATB Fod) zapošljava oko 800 ljudi, ima 500 dobavljača i planira da poveća broj zaposlenih i proširi poslovanje.

Fabriku Sever 2005. godine je za 300.000 EUR kupio austrijski koncern A-tek koji je subotičku fabriku elektromotora pripojio ATB grupi. Nakon bankrotstva A-teka, udeo u ATB grupaciji otkupio je 2011. godine šangajski Wolong.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.