NavMenu

Objavljen novi tender za prodaju Fabrike hartije u Beogradu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 15.05.2008. 12:05
Komentari
Podeli

Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju 83,9% akcija Fabrike hartije u Beogradu po minimalnoj početnoj ceni od 1,67 mil EUR, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 15. jul.

Kako je navodeno u javnom pozivu objavljenom na sajtu Agencije, ponuđač će biti u obavezi da ponudi cenu za 100% akcija preduzeća, s obzirom da će Akcijski fond, posle potpisivanja Ugovora o prodaji, uputiti poziv svim akcionarima da pridruže svoje akcije.

Uslov za učesće na tenderu je da se potencijalni kupac u poslednje tri godine bavio proizvodnjom papira i kartona i organizovanjem sakupljanja stare hartije, i da je u 2007. godini ostvario prihod najmanje 25 mil EUR.

Tenderska dokumentacija će biti dostupna od 26. maja, a pisani zahtev za otkup te dokumentacije moguće je podneti najkasnije do 30. juna. Kao preduslov za podnošenje ponude potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti licitacionu garanciju od 300.000 EUR.

Fabrika hartije već jednom je prodata, na aukciji u novembru 2005. godine, firmi "PAN papir industrija" iz Zagreba, za 94,3 miliona dinara, ali je dve godine kasnije, zbog neispunjenja obaveza, Agencija raskinula kupoprodajni ugovor. Kupac se bio obavezao na investicioni program, koji je podrazumevao da u narednih pet godina uloži u osnovnu proizvodnju 5 mil EUR i to milion po godini, da će pokrenuti proizvodnju i uspostaviti njen kontinuitet u naredne tri godine, kao i da će radnicima isplatiti sve zaostale zarade.

Međutim, nijedna od tih tačaka Ugovora nije ispunjena, uprkos mnogobrojnom prolongiranju rokova za izvršenje.

Radnici Fabrike hartije Beograd protestovali su u više navrata tražeći od Agencije raskid ugovora i zaštitu svojih prava, što je nakon velikih pritisaka na Agenciju, na kraju i učinjeno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.