NavMenu

Uskoro drugi tender za leskovački "Jugekspres"

Izvor: Danas Subota, 19.04.2008. 09:06
Komentari
Podeli

Za privatizaciju leskovačkog "Jugekspresa", u kome je trenutno zaposleno 250 radnika, a vrednost kapitala je oko 420 miliona dinara, Agencija za privatizaciju raspisala je novi tender budući da se na prvi niko nije javio. "Jugekspres" je lane zabeležio gubitak od 136,08 miliona dinara, 80% veći nego 2006. kada je poslovni prihod bio 202,1 milion, a rashod 261,1 milion dinara.


"Jugekspres", prema podacima privatizacionog savetnika, koji čine BPA - London i "Zastava partneri", ima 70 vozila od kojih je 45 u voznom stanju.

U očekivanju privatizacije ovog nekada poznatog auto-saobraćajnog preduzeća, ovde je do posla došlo šezdeset mladih vozača i konduktera, a u dva kruga realizacije socijalnog programa otišlo oko 400 radnika, uglavnom konduktera i vozača kojima je do penzije ostalo nekoliko godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.