NavMenu

Agrarni budžet Subotice za 2017. godinu 130 miliona dinara

Izvor: RTV Četvrtak, 19.01.2017. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Agrarni budžet Subotice za 2017. godinu iznosiće između 120 i 130 miliona dinara. Ova sredstva su na nivou prošle i pretprošle godine, a najveći deo biće uložen u uređenje atarskih puteva. Sredstva će biti obezbeđena kroz izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Za nastavak uređenja atarskih puteva u Subotici ove godine namenjeno je više od 50 miliona dinara. Preostalih 70 do 80 iz ovogodišnjeg agrarnog budžeta biće opredeljeno za finansiranje poljočuvarske službe, protivgradne zaštite, uklanjanje leševa životinja i slične obaveze koje spadaju u sektor agrara na nivou lokalne samouprave. Realizacija počinje već u februaru.

- Već smo poslali zahteve mesnim zajednicama da odrede prioritete što se tiče atarskih puteva. Ja se nadam da u toku sledeće nedelje već će stići ti zahtevi. Nakon obrade biće raspisan konkurs za izradu tih puteva i krećemo u realizaciju - kaže Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

Sredstva za agrarni budžet biće obezbeđena kroz izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.


- Radi se o ukupno oko 15.500 hektara koji će biti predviđeni za zakup, za pravo prvenstva, za infrastrukturu i za pravo prečeg zakupa u odnosu na stočarstvo - navodi Grgur Stipić, šef Kancelarije za poljoprivredno zemljište.

Poljoprivrednici u Subotici, kao i svake godine, mogu da računaju i na kreditnu podršku iz lokalnog budžeta. Za razliku od prethodnih godina, kada je kreditne konkurse raspisivao Fond za razvoj poljoprivrede, od ove godine subvencionisaće se kamate za kredite kod poslovnih banaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.