NavMenu

Uskoro oglasi za prodaju imovine kruševačkih preduzeća Zvezda, Savremeni dom i Branko Perišić

Izvor: Beta Sreda, 11.01.2017. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/BlueSkyImage)Ilustracija
Oglasi za prodaju imovine kruševačkih preduzeća Konfekcija Zvezda, Savremeni dom i Branko Perišić, koja su nakon neuspešnih privatizacija i višegodišnjeg restrukturiranja otišla u stečaj, trebalo bi da budu objavljeni u prvom kvartalu ove godine, kažu u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Za IMK 14. oktobar u stečaju još neće biti objavljivan oglas za prodaju, a u Agenciji ne navode ni kada će prodaja nepokretne imovine Fabrike ulja u stečaju.

Od osam preduzeća iz Kruševca, koja su posle neuspelih privatizacija bila u restrukturiranju, šest je završilo u stečaju, pošto je prestala zaštita države od poverilaca.

U stečaj su otišla preduzeća Zvezda, Fabrika ulja, Savremeni dom, Hemijska industrija Župa, IMK 14. oktobar i pekarska industrija Branko Perišić.

Iz stečaja je, kao pravno lice, prodata Župa, dok za celokupnu imovinu IMK 14. oktobar na tri oglašene prodaje nije bilo zainteresovanih kupaca. Za tu, nekada najveću kruševačku fabriku, prema tvrdnjama lokalnih političara, zainteresovana je češka kompanija Tatra.

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika navode da je za 14. oktobar u pripremi oglas za prodaju pogona u Brusu, a da za lokaciju u Kruševcu još neće biti objavljen novi oglas.

Oglašavanje prodaje dela pokretne imovine Fabrike ulja očekuje se uskoro, dok se rok za prodaju nepokretne imovine ne zna, jer to, po navodima Agencije, zavisi od procene i saglasnosti Agencije za restituciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija

Oerlikon dolazi u Srbiju i donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake

Potpisivanjem ugovora o izgradnji i zakupu hale za švajcarsku grupaciju Oerlikon (Erlikon) u tehnološkom parku UNIOR Components-a u Kragujevcu, ozvaničena je saradnja ove dve kompanije. Globalni lider u domenu površinske zaštite, koji posluje u 38 zemalja sveta, na ove prostore donosi najsavremeniju inovativnu tehnologiju PVD prevlake koja do sada nije bila direktno dostupna na tržištu. Dolazak Erlikona u Srbiju posebno je značajan za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.