NavMenu

Aerodrom Konstantin Veliki u 2016. imao rekordnih 124.877 putnika - I kargo transport premašio sve dosadašnje rezultate

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.01.2017. 13:20
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Aerodrom Konstantin Veliki je na kraju 2016. godine ostvario rekordne rezultate kada je reč o broju putnika koji je sa njega leteo i količini prevezene robe, prenosi portal FlyFromNiš.

Prošla godina ostaće upamćena po istorijskom šestocifrenom rezultatu od 124.877 putnika koji je prvi put zabeležen još od 1986. godine kada je zvanično aerodrom otvoren. U kargo saobraćaju takođe je oboren rekord star šest godina koji je iznosio više od 1.550 tona, a novi sada iznosi 1.970 tona.

Direktor aerodroma Kontantin Veliki Vladica Đurđanović ranije je izjavio da će u ovoj godini premašiti cifru po broju prevezenih putnika od preko 300.000 i da se očekuje da tokom 2017. broj prevezene kargo robe bude više od 3.000 tona.

- Za 2017. godinu nama je najbitniji rezultat. Sigurno ćemo imati više od 300.000 putnika, jer počinje da leti SWISS i Germania Flug za Cirih. Niš je odabran zbog opslužnog područja, pre svega zbog juga Srbije i Kosova i Metohije. Očekujemo da tokom naredne godine bude prevezeno više od 3.000 tona robe zahvaljujući redovnim kargo letovama Turkish Cargo-a do Istanbula - rekao je Đurđanović.

Popunjenost svih letova iz Niša prema procenama rukovodstva aerodroma i avio-kompanija kreće se oko 90%.

Kako navodi FlyFromNiš, iz niške vazdušne luke leti se ka 9 destinacija širom Evrope, avionima dve niskotarifne aviokompanije Ryanair i Wizz Air. Od 2. aprila odnosno 23. juna iz Niša će moći da se leti i do Ciriha švajcarskim aviokompanijama SWISS i Germania.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.