NavMenu

Osniva se preduzeće Yumco-namenska za proizvodnju vojne opreme - U narednom periodu sledi restruktuiranje vranjanske fabrike

Izvor: eKapija Nedelja, 04.12.2016. 23:54
Komentari
Podeli
(Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)
Ministarstvo odbrane ima velikih planova za fabriku Yumco, rekao je ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević.

- U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati Yumco-namenska. Ministarstvo odbrane će napraviti plan restruktuiranja i imaćemo novu kompaniju koja će pozitivno poslovati i davati podsticaj privredi ovde u Vranju - najavio je ministar odbrane.

Istakao je i da će se videti kako i na koji način će Yumco da izrađuje uniforme ne samo za Ministarstvo odbrane već i za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da poboljša svoj izvoz.

Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2016. godine sa privrednim društvom Yumco zaključilo više ugovora u vrednosti većoj od 2,1 milijarde dinara za nabavku oko 50.200 kompleta maskirne uniforme M-10 i više od 32.000 komada pojedinačnih delova opreme iz navedenog kompleta – vojničkih maskirnih kombinezona, letnjih vojničkih maskirnih pantalona i drugo.

U narednoj godini planirana je nabavka kompleta maskirne vojničke uniforme M-10, letnjih vojničkih maskirnih pantalona M-12 i izrada nultih serija modularnih vojničkih ranaca i delova letnje terenske uniforme.

Takođe, Yumco izrađuje i isporučuje specijalnu odeću i za strane policije i armije.

Najbolji rezultati u izvozu su postignuti na nemačkom, austrijskom i holandskom tržištu, za čije potrebe je Yumco u dosadašnjem periodu izrađivao i isporučivao različite vrste vojničkih uniformi, prenosi sajt Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.