NavMenu

Završeni radovi na pruzi Bujanovac-Bukarevac - RŽD International rekonstruisao prvu od tri južne deonice Koridora 10

Izvor: Tanjug Četvrtak, 01.12.2016. 09:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Preduzeće RŽD International saopštilo je danas da je završilo radove na pruzi Bujanovac-Bukarevac, prvoj od tri južne deonice transevropskog saobraćajnog Koridora 10. Rekonstrukcija 14 kilometara duge deonice završena je 30 dana pre ugovorenih rokova, navedeno je u saopštenju.

Za vreme radova izvršena je kompletna zamena gornjeg i donjeg stroja koloseka, ugradnja pet skretnica, obnova 13 železničkih prelaza, rekonstrukcija dve stanice, kao i niskih platformi. Izgrađeni su propusti i obnovljena kontaktna mreža. Kao rezultat rekonstrukcije brzina kretanja vozova povećala se do 120 kilometara na časa, precizirano je u saopštenju.

U Srbiji je prvi put primenjen model izvođenja građevinsko-montažnih radova u režimu 36-časovnih zatvora, što je omogućilo da se izbegnu potrebe potpunog prekida saobraćaja vozova. Osim toga, u toku najvećeg opterećenja, od sredine juna do kraja avgusta, saobraćanje putničkih vozova se obavljalo bez prekida.


RŽD International nastavlja sa rekonstrukcijom deonice Vinarci - Đorđevo, a planirano je da se radovi na deonici Vranjska Banja - Ristovac završe u najskorije vreme.

Vrednost izgradnje i modernizacije tri južne deonice Koridora 10 iznosi više od 38 mil USD i realizuje se o trošku sredstava ruskog državnog kredita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.