NavMenu

Rekordni rezultati aerodroma u bivšoj Jugoslaviji u prvih devet meseci 2016. - Nikola Tesla najprometniji, podgorički najbrže rastući

Izvor: eKapija Petak, 28.10.2016. 09:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Trinaest aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije - vazdušne luke u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Prištini, Skoplju, Tivtu, Sarajevu, Zadru, Tuzli, Ohridu, Nišu i Braču - zabeležilo je rekordan promet putnika u prvih devet meseci tekuće godine.

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla zadržao je lidersku poziciju u ovom regionu sa 3,8 miliona putnika što je rast od 1,1% u odnosu na isti period prošle godine. Do kraja godine očekuje se ukupno pet miliona putnika, prenosi portal exyuaviation.

Najprometnija tri hrvatska aerodroma nastavila su sa obaranjem rekorda, a splitska vazdušna luka je premašila dva miliona putnika po prvi put. Među većim aerodromima jedino je Ljubljana zabeležila pad broja putnika i to od 5,3% na 1,08 miliona.

Podgorica ima najbrže rastući aerodrom u bivšoj Jugoslaviji, nakon rekordnog trećeg kvartala za aerodrom u glavnom gradu Crne Gore u kom je ostvaren značajan rast putničkog saobraćaja, u velikoj meri zbog jeftinih prevoznika.

Tokom protekla dva meseca, Wizz Air je pokrenuo operacije u Podgorici, dok Ryanair uvodi nove letove do tog grada. Kao rezultat toga, tokom prva tri kvartala 2016. godine, Aerodrom Podgorica je imao 693.642 putnika, što je 15,8% više nego godinu dana ranije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Građevina

U Futogu će se graditi reciklažno dvorište na preko 18.000 kvadrata - Drugo od planirana tri u Novom Sadu

Grad Novi Sad Lokalnim planom upravljanja otpadom za period 2023-2032. godine namerava da izgradi tri reciklažna dvorišta - prvo je već realizovano u sastavu buduće regionalne deponije, potom u Futogu i u Petrovaradinu. Na javnom uvidu nalazi se urbanistički plan za izgradnju kompleksa reciklažnog dvorišta u Futogu, na površini od 18.331,12 m2. Na lokalitetu se trenutno nalazi nelegalna deponija smeća, dok je manji deo parcele prekriven

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.