NavMenu

Čačanska Prosveta otišla u stečaj

Izvor: Beta Subota, 22.10.2016. 12:34
Komentari
Podeli
(Foto: sheff/shutterstock.com)
Trgovinsko preduzeće Prosveta u Čačku, nakon tri neuspele privatizacije, prestalo je da radi i Privredni sud pokrenuo je stečajni postupak, rečeno je u subotu (22. oktobra 2016. godine) agenciji Beta u tom sudu.

Stečaj je pokrenut na predlog Javnog preduzeća Službeni glasnik u okviru koga radi čačanska Prosveta.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 4. novembar u Privrednom sudu u Čačku. Više informacija o tome možete pogledati OVDE.

Prosveta, koja ima petoro zaposlenih koji nisu primili platu za osam meseci i pet knjižara u Čačku, Guči, Valjevu, Ljigu i Smederevskoj Palanci, do sada je privatizovana tri puta.

Prva privatizacija je obavljena 2007. godine, kada je Prosvetu kupio vlasnik tadašnje štamparije Informa Čačak Milosav Mijailović iz Pariza, za 121 milion dinara.


Agencija za privatizaciju ubrzo je raskinula ugovor s prvim vlasnikom Prosvete, zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora i drugi put je prodala preduzeću Omega.

Posle raskidanja i tog ugovora Agencija za privatizaciju je 2011. godine akcije Prosvete poklonila beogradskom Javnom preduzeću Službeni glasnik.

Službeni glasnik je pre nekoliko meseci prodao upravnu zgradu i magacin Prosvete za 289.502 EUR, a nedavno je knjižara tog preduzeća u centru Čačka vraćena bivšim vlasnicima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.