Izvor: Biznis | Utorak, 12.02.2008.| 20:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpska brokerska kuća „M&V Investments" kupila crnogorski „Invest broker"

(Foto: b)

Najbolja srpska brokerska kuća „M&V Investments", čiji je većinski vlasnik srpski kralj šećera Miodrag Kostić, postala je krajem prošle nedelje stoprocentni vlasnik „Invest brokera", brokerske kuće u Crnoj Gori.

Ova akvizicija omogućiće, kako kaže Dragijana Radonjić Petrović, predsednik UO u „M&V Investments", crnogorskim investitorima lakši prodor na srpsko tržište i obrnuto, a koštala je više od 41 hiljadu evra.

- Mi smo i ranije ulagali u Crnoj Gori, kupovinom akcija, ali da bismo olakšali kupcima iz Crne Gore da trguju kod nas i našim firmama da kupuju tamo, kupili smo „Invest broker"- kaže gospođa Radonjić-Petrović.

„Invest broker" je krajem prošle godine prestao da trguje na Montenegroberzi, ali je početkom prošle nedelje obnovio članstvo, verovatno zbog ove kupovine.

Srpski biznismen Kostić već dve godine trguje na crnogorskim berzama, preko kojih je kupio akcije „Plantaža", „Kombinata aluminijuma" i „Jugopetrola". Spada u red najvećih zemljoposednika u Srbiji. Preko svoje kompanije „MK Komerc" kontroliše 22,7 hiljada hektara vojvođanskih oranica, a poseduje imanja „Panonija" i „Agrounija" iz Inđije, „Vojvodinu" iz Novog Miloševa i „Elan".

napomena : pretplata na BIZNIS novine - www.biznisnovine.com

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.