NavMenu

Sedam zainteresovanih za žičaru od Kotora do Cetinja - Prva faza tendera otvorena do 5. oktobra

Izvor: Cafe Del Montenegro Utorak, 30.08.2016. 14:56
Komentari
Podeli
(Foto: Jaroslav Moravcik/shutterstock.com)
Prva faza tendera, pretkvalifikacioni postupak za dodelu koncesije za žičaru Kotor-Lovćen-Cetinje biće otvorena za zainteresovane koncesionare do 5. oktobra ove godine, kazala je predsednica Tenderske komisije Daliborka Pejović. Kako je istakla, do sada je iskazano veliko interesovanje sedam potencijalnih koncesionara za dostavljanje dokumentacije u pretkvalifikacionoj fazi.

- Tenderska komisija za dodelu koncesije za žičaru Kotor-Lovćen-Cetinje raspisala je javni poziv za dodeljivanje koncesije za izgradnju i upravljanje žičare od Kotora do Cetinja 3. avgusta ove godine. Javni poziv je objavljen u Službenom listu Crne Gore, međunarodnom glasilu The Financial Times, domaćem štampanom mediju Pobjeda kao i na našem sajtu - kazala je Pejović.

Prema njenim rečima, tenderska komisija je zadovoljna interesovanjem potencijalnih koncesionara za dodjeljivanje koncesije u ovoj fazi.

- U cilju dodatne popularizacije i motivisanosti potencijalnih investitora, još jednom informišemo javnost da će koncesija za projekat žičare biti dodeljena putem transparentnog, otvorenog, međunarodnog nadmetanja u dvostepenom postupku, u skladu sa crnogorskim Zakonom o koncesijama - ističe ona.

Projekat žičare će se, pojašnjava, realizovati po modelu DBFOT (projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj, prenesi).

- Projekat podrazumeva izgradnju žičare od Kotora do Cetinja, sa međustanicama u mestu Kuk i Ivanova Korita, ukupne dužine 14,7 kilometara, koji će je svrstati među najdužim takvim u svetu. Predviđena je gradnja žičare sa zatvorenim gondolama, kojom bi za 45 minuta vožnje kroz najlepše predele Crne Gore, putnicima bilo omogućeno uživanje u Bokokotorskom zalivu, vožnji do planinskog masiva Lovćena, uz posetu najvećem istorijskom, duhovnom i kulturnom centru države. Procenjena vrednost projekta je 47 mil EUR, a period izgradnje 12 meseci - navodi Pejović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.