Izvor: eKapija | Petak, 08.07.2016.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Reciklažna ostrva ispred "Maxi" supermarketa

Kompanija "Delhaize Srbija" zajedno sa operaterom za ambalažni otpad "Sekopak", nastavalja širenje eko ostva i u "Maxi" prodavnice. Prva dva mini eko ostrva su postavljena ispred prodavnica u Bulevaru Zorana Đinđića 44 i ulici Mirijevski venac 23. Kupci imaju mogućnost da svoj privatni razvrstani ambalažni otpad (karton, papir, PET, tetrapak i staklo) odlože u za to posebno obeležene posude i tako pokažu visok nivo svesti o važnosti zaštite životne sredine. "Delhaize Srbija" preuzima odgovornost da se ovako sakupljen otpad reciklira, bez bilo kakve finansijske nadoknade.

- Postavljanje mini "Eko ostrva" je nastavak uspešne saradnje između "Sekopaka" i kompanije "Delhaize Srbija". U toku prošle godine kao početak naše saradnje postavili smo velika Eko ostrva ispred 5 "Tempo" hipermarketa u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Mi smo veoma ponosni na ovaj projekat kao i na sve dosadašnje projekte jer se na taj način postižu bolji efekti sakupljanja amblažanog otpada. U 2015 godini zajedno sa svojim partnerima, javno komunalnim preduzećima i privatnim reciklažnim centrima na reciklažu smo predali 39,7% ambalaže koju je privreda u okviru "Sekopakovog" sistema pustila u promet, čime smo prevazišli nacionalni plan - izjavila je generalna direktorka "Sekopaka" Violeta Belanović Kokir.

- Zaštita životne sredine je jedan od najvažnijih stubova poslovne strategije održivog razvoja kompanije. Ponosni smo na činjenicu da smo u toku prošle godine reciklirali 7.759 tona različitog otpada od čega je 6.410 tona ambalažnog. Nastavićemo da gradimo lidersku poziciju na polju održivog razvoja i zaštite životne sredine u sektoru trgovine, jer to za nas ne predstavlja investiciju već iskrenu briga o budućim generacijama. Uvereni smo da ćemo zajedno sa našim kupcima doprineti da Srbija napreduje u ostvarivanju svetskih ekoloških standarda - rekao je Nikola Papak, menadžer komunikacije održivog razvoja u "Delhaize Srbija".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.