NavMenu

Finska traži 7.000 programera - Za 15.000 veterana kompanije "Nokia" posla nema

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.06.2016. 12:33
Komentari
Podeli
Pre tri godine, poznati finski proizvođač telefona "Nokia" gotovo je nestala s lica zemlje. Iako ju je "Microsoft" spasio preuzimanjem, u međuvremenu je bez posla ostalo 15.000 zaposlenih.

Danas Finska traži 7.000 programera, međutim, veterane kompanije "Nokia" pregazilo je vreme, piše "Reuters".

Imigraciona politika u toj zemlji otežala je zapošljavanje stranaca dok se fokus u IT promenio s izrade softvera za telefone i ostalu tehniku na proizvodnju mobilnih igara i aplikacija, što traži specifične veštine.

- Želimo najbolje programere i dizajnere kako bismo kreirali igre, ali ne mogu svi biti Finci - rekao je Ika Pananed, glavni izvršni direktor "Supercell"-a, kompanije s 180 zaposlenih i prihodom od milijardu dolara.

Finska računa na svoje startupove, posebno na kompanije poput "Supercell"-a, koja je kreirala igru "Clash Of Clans", ili na "Rovio", zaslužan za "Angry Birds".

Male softverske kompanije traže osobe s posebnim veštinama, koje su spremne da počnu da rade bez treninga i perioda navikavanja, što su loše vesti za 15.000 otpuštenih veterana iz "Nokie".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.