NavMenu

Ponovo produžen tender za "Galeniku" - Budućim partnerima novi rok 27. jul

Izvor: Tanjug Sreda, 25.05.2016. 15:55
Komentari
Podeli
Rok za dostavljanje prijava za učešće na tenderu za kupovinu 25% udela u "Galenici" ponovo je produžen do 27. jula, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

U Vladi objašnjavaju da je na sednici u utorak doneta ovakva odluka da bi potencijalni investitori, odnosno strateški partneri mogli da analiziraju situaciju u toj kompaniji i da se pripreme za učešće na tenderu.

Oni koji su već otkupili dokumentaciju, trenutno i sami rade analizu u vezi sa "Galenikom" i obilaze postrojenja, kako bi spremili prijave za učešće u postupku. Jedan broj investitora je i dalje u fazi otkupa dokumentacije po blagovremeno podnetom zahtevu za otkup.

Ukoliko ugovora o strateškom partnerstvu bude potpisan, državni poverioci će biti u obavezi da konvertuju potraživanja u kapital "Galenike".

U Vladi kažu da, uporedo sa ovim postupkom, privatizacioni savetnik u saradnji sa resornim Ministarstvom privrede razgovara sa bankama kako bi se dogovorilo mirovanje obaveza i nakon 31. maja, kada ističe zaštita države od prinudne naplate.

Predsednik Sindikata Nezavisnost "Galenike" Zoran Pantelić rekao je Tanjugu da je rok za dostavljanje ponuda za Galeniku produžen do 27. jula, zato što, pored sedam kompanija koje su već izrazile interesovanje za neki oblik saradnje, ima još zainteresovanih.

- Njih pet je zainteresovano za strateško partnerstvo, a još dve za druge oblike saradnje - dodao je Pantelić.

Među zainteresovanima su kako farmaceutske kompanije, tako i investicioni fondovi, precizirao je Pantelić.

Kako je dodao, zaključkom Vlade previđeno je i da se poverioci uzdrže od naplate potraživanja do tada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.