NavMenu

Nemački "Metro" smanjio gubitke u drugom fiskalnom kvartalu

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 12.05.2016. 08:29
Komentari
Podeli

(Foto: metro.rs)
Nemački maloprodajni gigant "Metro" saopštio je u sredu da je značajno smanjio gubitak u drugom fiskalnom tromesečju. Gubitak pripisan deoničarima iznosio je 65 mil EUR, dok je u istom periodu prethodne fiskalne godine bio 394 mil EUR.

Gubitak po deonici smanjen je na 20 eurocenti, s 1,21 EUR u istom periodu lane.

Kompanija je u drugom fiskalnom tromesečju zabeležila gubitak pre poreza i kamata (EBIT) od 34 mil EUR, u odnosu na 564 mil EUR, koliko je iznosio u istom periodu prethodne godine.

Novi rezultati uključuju posebne troškove u iznosu 44 mil EUR. U istom razdoblju prošle godine iznosili su 539 mil EUR, a bili su povezani u prvom redu s otpisom nematerijalne imovine u "Real"-u.

Prihodi su im u navedenom periodu smanjeni za 0,9%, na 13,57 mlrd EUR, pritisnuti negativnim uticajem portfelja i kursnih razlika. Ako se izuzme uticaj kursnih razlika, uvećani su za 0,7%.


Na matičnom nemačkom tržištu prihodi su im porasli 1,7%, na 5,4 mlrd EUR. Na međunarodnim tržištima zabeležili su pad za 2,5%.

U celoj fiskalnoj godini grupa i dalje očekuje blagi rast ukupnih prihoda, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Industrija

Bankrotirao popularni srpski brend

Popularni brend Ivica i Majica danas je na svojoj zvaničnoj stranici na fejsbuku objavio bankrot. Na svojim društvenima mrežama oni su podelili video u kojem su napisali da je došlo do kraja njihovog poslovanja. "Kraj jedne bajke" stoji u opisu ovog videa. Radnja koja se nalazi u centru grada oblepljena je natpisom na kom piše bankrot. Vladimir Nićiforović, vlasnik ove kompanije za Blic Biznis kratko je prokomentarisao da je najveći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.