Izvor: Beta | Ponedeljak, 09.05.2016.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

IFC kreditira "Johnson Electric" sa 30 mil USD za širenje poslovanja u Srbiji

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, odobrila je kompaniji "Johnson Electric" sa sedištem u Hong Kongu kredit od 30 mil USD za širenje poslovanja, zapošljavanje i rast proizvodnje u Srbiji, saopšteno je danas.

Ta kompanija proizvodi elektro motore i električne komponente i u Nišu trenutno ima 600 radnika, a plan je da do 2020. godine bude 3.400 zaposlenih.

- Ovaj kredit je izraz podrške IFC-a da realizujemo planove za globalno širenje. Investicija će imati pozitivan uticaj na region, jer će dobavljači "Johnson Electric"-a zapošljavati nove radnike u Srbiji - rekao je finansijski direktor ove kompanije, Džef Obermajer (Jeff Obermayer).

Kredit je deo finansijske podrške u ukupnom iznosu od 75 mil USD, koju je IFC dao "Johnson Electric"-u za širenje poslovanja u Kini, Brazilu, Meksiku i Srbiji, navodi se u saopštenju IFC-a.

- IFC pruža podršku Srbiji u razvoju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Privlačenje stranih investitora koji ulažu u izvozno orijentisane projekte kao što to čini "Johnson Electric" veoma je značajno za lokalnu ekonomiju - rekao je regionalni direktor IFC-a za Zapadni Balkan Tomas Lubek (Thomas Lubeck).

Od 2001. godine IFC je u Srbiji investirala 2,1 mlrd USD u 51 projekat u različitim sektorima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.