NavMenu

IFC kreditira "Johnson Electric" sa 30 mil USD za širenje poslovanja u Srbiji

Izvor: Beta Ponedeljak, 09.05.2016. 11:01
Komentari
Podeli

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, odobrila je kompaniji "Johnson Electric" sa sedištem u Hong Kongu kredit od 30 mil USD za širenje poslovanja, zapošljavanje i rast proizvodnje u Srbiji, saopšteno je danas.

Ta kompanija proizvodi elektro motore i električne komponente i u Nišu trenutno ima 600 radnika, a plan je da do 2020. godine bude 3.400 zaposlenih.

- Ovaj kredit je izraz podrške IFC-a da realizujemo planove za globalno širenje. Investicija će imati pozitivan uticaj na region, jer će dobavljači "Johnson Electric"-a zapošljavati nove radnike u Srbiji - rekao je finansijski direktor ove kompanije, Džef Obermajer (Jeff Obermayer).

Kredit je deo finansijske podrške u ukupnom iznosu od 75 mil USD, koju je IFC dao "Johnson Electric"-u za širenje poslovanja u Kini, Brazilu, Meksiku i Srbiji, navodi se u saopštenju IFC-a.

- IFC pruža podršku Srbiji u razvoju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Privlačenje stranih investitora koji ulažu u izvozno orijentisane projekte kao što to čini "Johnson Electric" veoma je značajno za lokalnu ekonomiju - rekao je regionalni direktor IFC-a za Zapadni Balkan Tomas Lubek (Thomas Lubeck).

Od 2001. godine IFC je u Srbiji investirala 2,1 mlrd USD u 51 projekat u različitim sektorima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Počela rekonstrukcija Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu - U radove i opremu biće uloženo 48 mil EUR

Rekonstrukcija Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu počinje danas, izjavila je Gabrijela Grujić, v.d. direktora Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija. Ona je dodala da će 28 mil EUR biti uloženo u izmeštanje puta, izgradnju helidroma, rekonstrukciju i dogradnju piste, kao i u sve objekte za smeštaj studenata. Prema njenim rečima još 20 mil EUR biće uloženo u opremu - nabavku najsavremenijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.