NavMenu

Prolom banja pod konac - Renoviran hotel "Radan", velnes spreman do kraja septembra

Izvor: Novosti Subota, 30.04.2016. 17:53
Komentari
Podeli
Prolom banja je pravi rekorder po broju gostiju, a prošle godine imala je i najveći broj iskorišćenih vaučera, po čemu su postali najpopularnije mesto za odmor u Srbiji. Ove godine očekuju da će duplo više gostiju doći sa vaučerima.

- U januaru je hotel "Radan" bio zatvoren na mesec dana jer smo preduzeli velike radove kako bi se gosti osećali ugodnije - kaže Zlatko Veljović, direktor hotela "Radan". - Sređen je veliki broj soba koje sada imaju nove televizore sa ravnim ekranom, moderna kupatila, nov nameštaj, dušeke... Luksuzni apartmani koji će odgovarati najvišim standardima inostranih gostiju biće gotovi do kraja maja. Potpuno nov i moderan velnes na 2.000 kvadrata biće gotov do kraja septembra.

Sada gosti liftom mogu da stignu od svih soba do restorana i bolničkog dela. U novom restoranu, služiće se doručak.

- Prolom banja može da posluži kao primer ostalima - kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije.

- Uspeli su da iskoriste priliku sa vladinim vaučerima. Odlično su organizovani i divni su domaćini.

Zvanično sezona kupanja počinje 1. maja, jer se lekovita voda greje do 29 stepeni Celzijusa. Lekovita "prolom voda" može da se pije i direktno sa izvora, a samo u Prolom banji može da se popije i pivo od ove vode. "Prolom voda" se, inače, u Rusiji prodaje u apotekama.


Takođe, "Planinka" koja upravlja Đavoljom varoši, našim čudom prirode, sredila je put, pa do Đavolje varoši i Paklene jaruge mogu bezbedno da stignu i ljudi koji se otežano kreću.

Putem se prolazi pored dva kisela izvora i rudarske jame Sasa. Jedan rudnik je dugačak 800 metara! Na samom lokalitetu 202 figure mogu da se vide sa drvene platforme, ali i sa visine. Pogrešno se misli da su figure od kamena. Naprotiv, figure su od krečnjaka i gline, a na vrhu imaju granitne kape teške i po nekoliko tona. Nažalost, mnoge kape su pale, jer su ih lovci nekada gađali.

Poseban doživljaj je dolazak u Đavolju varoš noću kada može da se čuje jedinstvena simfonija vetra i vide figure obasjane sa 28 boja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.