NavMenu

Međunarodna konferencija IoT Week 2016 od 31. maja do 2. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.04.2016. 19:44
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Međunarodna konferencija IoT Week 2016, koja će se održati od 31. maja do 2. juna u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji IoT Foruma i DunavNET-a, već sada ima više od 50 potvrđenih govornika, svetskih stručnjaka za Internet inteligentnih uređaja (IoT).

Među uvaženim predavačima su Thibaut Kleiner, rukovodilac Odeljenja za mrežne tehnologije u Evropskoj komisiji, Direktorat CONNECT, Bilel Jamoussi, rukovodilac Odeljenja studijskih grupa u ITU standardizacionom birou, kao i Jugoslav Pirić, direktor globalnog prodajnog tima u Microsoftu.

Ključne institucije koje su se bave razvojem IoT-a u svetu, svojim prisustvom i učešćem podržaće ovaj skup. Pored Evropske komisije, u Beograd dolaze i visoki predstavnici IoT Saveta, Brazilskog IoT Foruma, ITU Biroa za standardizaciju, Univerziteta Surrey iz Velike Britanije, Udruženja francuskih maloprodajnih kompanija i mnogi drugi.

Među potvrđenim govornicima su i predstavnici najvećih svetskih kompanija koje razvijaju IoT tehnologije, uključujući "Microsoft", "Ericsson", "Siemens", "IBM Research", "Fujitsu" i "Bosch".

Veoma bogat program konferencije biće podeljen u tri konferencijska dana, prema temama: inovacije, biznis i istraživanje.

Jedna od tema industrijskog dana biće: Kako IoT i analiza podataka menjaju maloprodaju, u okviru koje će biti predstavljen projekat TagItSmart koji uvodi proizvode masovne proizvodnje u IoT svet. Na projektu koji vodi domaća kompanija DunavNET radi više od 10 partnera, između ostalih: "Fujitsu", "Siemens", "Unilever" i "Univerexport". Projekat je rezervisao više od milion evra namenjenih individualcima i firmama zainteresovanim da se priključe i svojim znanjem i radom doprinesu razvoju novih IoT rešenja.

Konferencija će se baviti i pitanjem primene IoT tehnologija u poljoprivredi i načinima na koji IoT doprinosi pametnijoj i inovativnijoj proizvodnji u ovoj oblasti, a prisutni će imati priliku i da čuju nešto više o pametnim gradovima i rešenjima za pametne gradove, pametnoj proizvodnji, zaštiti privatnosti u IoT svetu itd.


"Microsoft", kao vodeća globalna IT kompanija, veliku pažnju poklanja razvoju IoT tehnologija i digitalnoj transformaciji, pa će ova IT kompanija, podržati IoT Week kao Generalni sponzor. Podršku događaju, dale su mnoge druge institucije i kompanije: IERC (Evropski klaster za istraživanje IoT-a), Univerzitet u Mursiji, a Tele2 će biti jedan od izlagača u okviru konferencije.

Organizator IoT Week 2016, međunarodna organizacije IoT Forum, kao najveći promoter međunarodnog dijaloga i saradnje na polju Interneta inteligentnih uređaja (IoT) će za sve nove članove, obezbediti po jednu besplatnu kotizaciju za učešće na ovoj velikoj međunarodnoj konferenciji. Ovo je prilika za sve zainteresovane domaće kompanije da se priključe IoT inicijativi i svoje poslovanje usmere ka globalnim IoT trendovima. Članovi IoT Foruma međusobno veoma tesno sarađuju u sprovođenju interesantnih i isplativih projekata.

Ukoliko želite da se priključite konferenciji, možete se registrovati online, a za sva dodatna pitanja u vezi sa konferencijom IoT Week 2016, možete kontaktirati organizatora na 2016@iot-week.eu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.